Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Φθινόπωρο



Δήθεν
Χορευτικό παραθαλάσσιο κέντρο, παραθαλάσσια νύχτα, γλυκιά μουσική σαν τη νύχτα, νύχτα μεθυστική σαν την επιθυμία.


Γεμάτα τα τραπέζια κόσμο που σιγοπίνει, ακούει, σιγοκουβεντιάζει. Μόνο αυτό το ζευγάρι χορεύει, ένα ζευγάρι σ’ ολόκληρη πίστα. Υπό τους ήχους της μουσικής, της νύχτας, της επιθυμίας και του φεγγαριού που, πλατς, έπεσε μέσα στη θάλασσα, και μια το κύμα το σπρώχνει να το βγάλει έξω στην αμμουδιά, και μια το γλιστράει να φύγει πάλι κατά μέσα.



Χορεύουν. Δήθεν χορεύουν. Ενώ φεύγουν, αλλάζουν κόσμο.


Με αυτά τα αργά μικρά βήματα, με αυτή την επιτόπου κίνηση, το ακατανίκητο τα υπνωτίζει. Με κλεισμένα τα μάτια τους το υπακούνε. Με τα κρεμασμένα πάνω στους ώμους χέρια τους γαντζώνονται στο διάχυτο που τους συμβαίνει. Χορεύουν.


Δήθεν με το ρυθμό της μουσικής, ενώ άλλη ορχήστρα περιρρέουσα εξυφαίνεται τη φυγή τους, άλλα φώτα της φέγγουν κι άλλο φεγγάρι την υποδέχεται, όχι αυτό που πλατσουρίζει και τσαλακώνεται πάνω στο κύμα. Χορεύουν, σαν ο κόσμος όλος να ανάλιωσε σε μελωδία και να τους αφιερώθηκε.


Δήθεν χορεύουν. Ενώ ο ένας παραιτείται από την ύπαρξή του, για να εισχωρήσει μικρός, ελάχιστος, εξουθενωμένος στην ύπαρξη του άλλου. Και οι δύο θέλουν να εκλείψουν. Και πέφτουν, και οι δύο συγχρόνως, ο ένας στα μάτια του άλλου. Προς όνειρο κατευθύνονται.


Κι αν φτάσουν. Φοβού τα άκρα του. Διπλώνει και το άλλο χέρι της γύρω από το λαιμό του, δένονται, μη και χαθούνε μέσα σ’ αυτή τη χαώδη έκσταση. Αυτή ακουμπάει το κεφάλι της στο πέτο εκείνου. Δεν κοιμάται. Παραδίνει το νου της στη ζάλη, τον ξεφορτώνεται. Δήθεν χορεύουν. Ενώ τους έπεισε ο έρωτας να τον ακολουθήσουν. Να δούμε σε ποια έρημη, κακοτράχαλη σκοτεινιά θα τους παρατήσει. Κι από κει, ξέρεις, ψυχή δεν περνάει να βοηθήσει. Όποια πέρασε κάποτε δε θέλει να ξαναπεράσει.



εκτος σχεδίου εικόνα από www.easypedia.gr/el/articles/o/l/y/Εικόν...

7 σχόλια:

  1. Ροζαλια ποσα δηθεν υπαρχουν στο κοσμο μας??Μπορω ομως το "δηθεν" της Δημουλα αν προσπαθησω λιγο να το παρω θετικα...τι λες?Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αιφνιδίασες, εχεις ωραία σκέψη Σ. το δήθεν εδώ είναι το αληθές του σπουδαίου που τους συμβαίνει.Εκστατική παράδοση,παραίτηση, εισχώρηση... μόνο θετικό είναι το μεγαλείο του καθενός, και μόνο έτσι να το πάρεις.
    Τα άλλα δήθεν, άστο. είναι καταστροφή."δεν θα πάρω" ή "δεν θα πάρω άλλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα επρεπε να αιφνιδιαστεις αλλα να το αναμενεις!!!!!!
    Απο τα "δηθεν" που αναφερουμε,το πρωτο υπεροχο,αναζωγονιητικο αλλα σπανιο...
    το δευτερο παλι ανουσιο,υποκριτικο αλλα σχεδον παντου γυρω μας...
    Ο καθενας εχει το δικαιωμα της επιλογης...δεν κατακρινεται αλλα κρινεται...
    τι λες?????Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ, κατέβα απ το καλάμι!!! μπα, μ αρέσει.
    Λοιπόν, το ωραίο είναι πως πάντα έχεις να διαλέξεις, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. όποιος θέλει να ζήσει θα ζήσει. συνήθως αυτό είναι μαζί και με κόπο, θυσία, πόνο και οδύνη. τίποτα δεν είναι ανώδυνο αν αξίζει.είναι τόσο δυνατα όλα αυτά τα πανάκριβα πραγματα που δεν μπορείς ν αγοράσεις, που δεν μπορεις να αρνηθείς να τα υποψιαστείς και να ενδώσουν σ αυτά, επιλέγοντας το ψευδεπίγραφο ζην.ο καθείς και οι επιλογές του ναι, αλλά δεν ξέρω εαν όλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τι είναι ,τι δεν είναι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οντως αλλα σε αυτη τη περιπτωση τι κανεις αν καποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να γνωριζει????
    Πολυ απλα προσπαθεις να βοηθησεις να κατανοησει
    το μεγαλειο αυτων των πραγματων...αν δε γινεται γιατι δε θελει,γιατι δεν μπορει,γιατι δεν εχει την επιδομη αποχωρεις με την συνειδηση σου καθαρη.
    Τοτε εκανες αυτο που επρεπε και λες οτι επιλογη ειναι δικη του.
    Σεβεσαι την αποφαση του και δεν εμφανιζεσαι παλι...
    Σωστα Ροζαλια??Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υποδομη Ροζαλια λαθος ταχυτητας Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα πω ναι, γιατι αυτό θες να πω!!!μπορεί ναναι κι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή