Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

αρχαίο Δράμα



XIV Διεθνής Συνάντηση των Δελφών.
Οι εκδηλώσεις Αρχαίου Δράματος ξεκινούν στις 3 Ιουλίου υπό τον τίτλο «Ξένος - Μέτοικος»

Πιστή στο ραντεβού της, η XIV Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, εγκαινιάζεται φέτος στους Δελφούς στις 3 Ιουλίου υπό τον τίτλο «Ξένος - Μέτοικος». Επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μια συνάντηση για νέους δημιουργούς και μια φθινοπωρινή έκθεση γλυπτικής αποτελούν τα συστατικά για μια συνάντηση πλούσια σε πνεύμα και συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Βασικό στοιχείο της διοργάνωσης είναι το Διεθνές Συνέδριο, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου. Κατά τις δύο πρώτες μέρες, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στο αρχαίο δράμα και την αρχαιότητα, ενώ στις 6 Ιουλίου ακολουθεί ημερίδα με τίτλο «Μεταναστευτικές Πολιτικές: Προβλήματα και Προοπτικές».
Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει και η Εθνική Λυρική Σκηνή με την παραγωγή «Οιδίπους Τύραννος» του Στραβίνσκι, μία όπερα-ορατόριο υπό τη μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη (3/7). Το Θέατρο Φρύνιχος θα φιλοξενήσει και τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία του Χρίστου Καλαβρούζου, μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (4/7) καθώς και τις παραστάσεις «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (8/7) και «Αλκηστις» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο (11/7). Η τελευταία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Στις καλλιτεχνικές συμμετοχές συγκαταλέγεται και η «Αριάδνη» από το Centro Andaluz de Teatro της Ισπανίας που έρχεται στους Δελφούς με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες (5/7).
Εργαστήρια, σεμινάρια, καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, ένας κύκλος ομιλιών και συζήτηση πραγματοποιούνται 6 με 11 Ιουλίου, στην 3η Συνάντηση Νέων Δημιουργών, όπου συμμετέχουν φέτος 55 νέοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (ένα πρωτογενές άνοιγμα για το θεσμό).
Μια έκθεση γλυπτικής με έργα της Μπέλλας Ραφτοπούλου εγκαινιάζεται στις 3 Οκτωβρίου, με στόχο να προσελκύσει και τα σχολεία κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Νέλη Αμπραβανέλ, Καθημερινή, Πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου