Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

καλημερα!




πώς να χωρεσει ο νους οτι ολα ανατραπηκαν; πώς να πιστεψει πως εκει που μοσχοανέθρεφε μια γενια οφειλει να της ζητησει σημερα συγγνώμη; πώς να δεχθει κανεις οταν ευλαβικα κινηθηκε σε τροπους κι ανθρωπους και κοπους και θυσιες και πατριδες, την μια ή του καθενος, πώς ολα αυτα γιναν ενα παραπονο, μια οργη, μια ιδεα θολη και συγχυσμένη; πώς να δεχθει κανεις να του καταστρεφεται η χαρα, η συγκινηση, η εκπληξη,η αλληλεγγυη και να τα αντικαθιστα με φοβο και καχυποψια και παγωμενη ματια;

2 σχόλια:

  1. ...σκέφτομαι τον στίχο "της Μεταπολίτευσης χαμένη γενιά" από ένα τραγούδι των Φατμέ, που γράφτηκε για να χαρακτηρίσει την έλλειψη εξεγερτικών στοιχείων στη λειτουργία της κοινωνίας, μετά και την πολιτική και πολιτειακή αλλαγή του 1974, οπότε η γενιά της Μεταπολίτευσης θα εστερείτο αναφορών για να αγωνιστεί.
    ...σκέφτομαι πόση άγνοια διέκρινε εμάς της γενιάς του Πολυτεχνείου στο να εκτιμήσουμε την διαλυτική δύναμη που διαθέτει ο μη ορατός υπονομευτής που λέγεται αφασική πρόσληψη των επιβιωτικών μεταλλάξεων του καπιταλισμού.
    ...σκέφτομαι πως εμάς, τη γενιά του Πολυτεχνείου, αρμόζει να χαρακτηρίσουν "χαμένη γενιά", αλλά προσδίδοντας στο επίθετο τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό του ανερμάτιστου, του ασυλόγιστου, του κατώτερου των περιστάσεων, έτσι όπως λέμε δηλαδή: "άντε απο 'κει ρε χαμένε!", γιατί εμείς επιτρέψαμε ή και ενεργήσαμε ώστε να φθάσουμε στο χάλι των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το εγκλημα διαπραττεται απο προθεση και επο αμελεια. με ενεργεια αλλα και με παραλειψη. ομως, κυριως το ζητημα ειναι ο δολος. η γενια που λες πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, ειχε το δολο της καρπωσης της εξουσιας. συνεπώς, καλη πατριδα, συντροφοι!
    σ ευχαριστω που ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή