Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ενας χρονος....

Σήμερα ειναι μια ιδιαίτερη μερα για μενα. σημερα το μπλογκ της ροζαλιας γινεται ενος ετους,ετους ομορφου, επικοινωνιακου, θερμου, εκλεκτων επαφων και σχεσεων.
αλλοτε πετωντας, άλλοτε μελαγχολικα, άλλοτε με περισση περίσκεψη, παντα με ιδιαίτερη προσοχή κι ευασθησία στις αναγκες σας, στις δικες μου, τις μικρες, τις μεγαλες, τις καθημερινές, τις αναγκαίες και τις πολυτελείς.
προσπαθησα να αγγιξω περισσοτερο εκείνα που μας ενώνουν , γνωρίζοντας οτι ειναι περισσοτερα απο εκείνα που μας χωρίζουν.
το πετυχα καποτε, καποτε οχι, αν κρινω απ τα μηνυματα, εντυπα και ζωντανά.
θα απαντησω ακομα σε μια κακοπροαιρετη κριτικη που μου σιγοψιθυρισαν "ασπονδοι φίλοι", καθοσον, μικρος ο τοπος... ναι λοιπον, η σταση της ζωής ειναι πολιτικη πραξη και οι επιλογες ειναι απορροια της. η αντιστοιχια και η εναρμόνιση καθοριζουν τη συνεπεια και το ευγενες.θα μεινω εδω.
Δεν θα ξεχασω να αναφερθω σε σημαντικες απώλειες του περασμενου χρονου. αλλα ,,,, κουβαλωντας τα τραύματά μας, γελώντας και δακρυζοντας, προχωρούμε.
Αυτο που με θλιβει βαθυτατα είναι ο χρονος και η τροπη που πηραν πια τα πραγματα για ολοκληρη την κοινωνικο-οικονομικη πραγματικότητα . ο κατηφορος που μοιαζει να μην εχει τελος και η καταστροφη που θα παραδώσουμε ντροπιασμενοι στην επομενη γενια. διοτι κανεις δεν διανοείται οτι θα ζησουν οι απόγονοί του χειρότερα απο ότι αυτος. αυτο πληγωνει, τρελλαίνει.
Δεν θα ξεχασω να ευχαριστησω θερμα τους εραστες του ονειρου που με στηριξαν, ανθρώπους που ανακάλυψαν οτι συνδεονται μαζι μου μεσα απ αυτο το μπλογκ, ανθρώπους που ηρθαν κοντα μου εξαιτίας μιας φρασης, ενος τραγουδιου, ενος λογοτεχνικου κειμενου.
Δεν θα ξεχασω να "ευχαριστησω" τους αποντες, που παριστανοντας τους παροντες, εξαφανίσθηκαν στην καταθεση αυτη. γιατι όλα τα πραγματα είναι κι ενα τσεκαρισμα.
ΤΕΛΟΣ, εγω θα συνεχισω. Ανεπαρκης; ισως! ανεπαρκεστερη; οχι! θα καταθετω, θα ανασυρω ο,τι θεωρω επικοινωνια, ό,τι μπορει να συγκινησει και να προβληματισει εστω και εναν ακομα ανθρωπο. μου δινει τη δυναμη και η αδιαλειπτη συμμετοχη σας. η παρατηρηση των θεματων που σας ενδιαφερουν και ξαναζητατε....
Ακομα, εχω να ανακοινώσω στους φιλους μου, οτι μεσα απ αυτη την διαδικασια, ολοκληρώθηκε κι έλαβε μορφη κι ενα πόνημά μου των τελευταίων χρονων, που θα εκδοθεί συντομωτατα. σας ευχαριστω.

18 σχόλια:

  1. sygxarhthria.synexise to etsi. briskoyme yperoxa pramata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΟΖΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. na ta ekatosthseis rozalia mou!!!!!!panta dhmiourgika kai omorfa na einai auta poy mas katatheteis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sugxarhthria!!!!!me kainourgies idees kai perissoteres katatheseis na mas kratas sudrofia se meres monaksias kai xaras!!autoi pou se agapane einai pada mazi sou se opoia sou prospatheia!stroymf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστω πολυ, ανωνυμε. με τη δυναμη σας θα προσπαθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευχαριστω, στρουμφ. αυτοι που με αγαπανε.... ευχαριστω ρε...πολύ. θα κανω τις καταθεσεις μου πιο ελκυστικες!!!!!!! θυμασαι;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστω ανωνυμε 10.31. προσπαθω παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκατο δεν θα γινουν...αλλα θα γινουν κηπος να συναντιομαστε μεσα απο σκεψεις,ονειρα, μουσικες, κειμενα, φοβους και συγκινησεις. σ ευχαριστωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εκατό να μη γίνουν, συνέχισε έτσι όσο πάει!
    Και για το "πόνημά" σου να μας ενημερώσεις, ε?

    Καλό σου βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ευχαριστω πολυ! γυριζω απο μια απο-γοητευτικη συναντηση και με τονωνει η επαφη...νασαι καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρια μου, εχω παρατηρησει οτι διατηρειτε ακομα την πιστη σας στον γραπτο λογο...
    Σας ζηλευω γι αυτο...
    Ευχομαι μακροημερευση και εδω και στις αλλες δημοσιογραφικες και λογοτεχνικες δραστηριοτητες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λευτερη μου, σ ευχαριστω,ήταν απο τις πρωτες μου αγαπες... τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαίρομαι που γνώρισα μια τόσο γοητευτική γυναίκα σαν εσένα... Προσθέτεις στην Παιδεία όσων σε προσέγγισαν. Για τα πολιτικά δεν αξίζει να ασχολείσαι. Αν αλλάξει κάτι θα αλλάξει με την Παιδεία και την Δημοκρατία (μακρινό όνειρο ακόμα..). Εύχομαι η Ομορφιά να γεμίζει τη ζωή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτη η αβροτητα σου ηταν εξαρχης εκπληκτικη! Σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε περιμένουμε να΄ρθεις με τους καρπούς της ψυχής και του πνεύματος. Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σου εύχομαι να συνεχίσεις για πολλά χρόνια... Νομίζω ότι το να γράφεις σε διατηρεί φρέσκια ,ζωντανή, χαρούμενη !!!
    πλησιάζουν οι μέρες που θα τα πούμε απο κοντά...
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ν, σε ευχαριστω πολυ! σαπφω, μηπως ηταν καρφι;;;;;!!!!!!! αλλιως μαραίνομαι;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συ είπας!
    ραντεβού στο κατάστρωμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή