Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

διπλα μας....




4ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα


Με τη συμμετοχή των σκηνοθετών Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Παντελή Βούλγαρη, Νίκου Παναγιωτόπουλου, της ποιήτριας Κικής Δημουλά, και της αγωνίστριας του Πολυτεχνείου το ‘73 Ιωάννας Καρυστιάννη, ξεκινάει το 4ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα στις 5 Οκτωβρίου 2010.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Οκτωβρίου, στο θέατρο Παπαδημητρίου και στο αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου.
Στη διάρκεια της διεξαγωγής του, θα προβληθούν 17 ταινίες μεγάλου μήκους και 46 μικρού μήκους ταινίες ντοκιμαντέρ, φετινές παραγωγές.

Στην τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση - αφιέρωμα στον Βασίλη Ραφαηλίδη, ένα από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες της δημιουργίας του νέου ελληνικού σινεμά.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ, θα γίνουν οι παράλληλες εκδηλώσεις:
“Μονοπλάνο”, μία πρωτότυπη ιδέα για όσους επιθυμούν να παρουσιάσουν μια ταινία διάρκειας ενός λεπτού.
Μια προσωπική φωτογραφική ματιά στην πόλη της Χαλκίδας, με το Slideshow του Άρη Μαλανδράκη.

Εκδήλωση συζήτηση για την ποίηση, με τη συμμετοχή της ποιήτριας Κικής Δημουλά, της συγγραφέα Ιωάννας Καρυστιάννη, και του Παντελή Βούλγαρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Ακόμη θα γίνουν παρουσιάσεις βιβλίων του σκηνοθέτη Νίκου Αλευρά, του βιβλίου του Παύλου Κάγιου και με κλειστά μάτια βλέπω, αλλά θα γίνει και γιορτή από την εταιρία ελλήνων σκηνοθετών.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρά, με τα ντοκιμαντέρ Μελλελέ, Το Θαύμα, Ανδρέας Εμπειρίκος, Γράμμα στην μητέρα πατρίδα

Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, με τα ντοκιμαντέρ: Αναζητώντας τον Ιωάννη Βαρβάκη, Πόρος - Σεφέρης, Λέσβος - Ελύτης, Σπύρος Λούης.

Αφιέρωμα με ταινίες για την Εύβοια. Το αφιέρωμα συγκεντρώνει και προβάλλει ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί για την Εύβοια.
Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι το πλατανόδασος του ποταμού Κηρέα του Γιάννη Φαφούτη, το σκυριανό Αλογάκι του Γιώργου Σουργιαδάκη, το χωριό που σφυρίζει της Κατερίνας Ζούλα, και τα σπήλαια της Κύμης του Χρήστου Μπαρούς.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων στις καλύτερες ταινίες και στους συντελεστές. Στα βραβεία είναι χορηγός η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Εύβοιας.
Βραβείο επίσης θα απονεμηθεί στη μνήμη του ντοκιμαντερίστα Γιώγου Κολόζη.
Οι προβολές του φετινού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας θα είναι ανοιχτές και στη νεολαία της πόλης, στους μαθητές και τους φοιτητές.


http://www.halkida.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου