Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ξυλούρης Νίκος ~ Πως να σωπάσω

Ηθελα να μπορω να επιθυμω, να μπορω να σχεδιαζω. Να μπορω να σφυριζω δυνατα σκοπους αγαπημενους. Να μπορω να εκρήγνυμαι από χαρα, απο θυμο, απο λύπη, απο αναμονη, απο οργή, από αγαπη.
Ήθελα να ταξιδεύω, να ρουφω τους χυμούς και να ανα-νεώνω τη σκέψη, τις αισθήσεις μου. Να γνωριζω "ανθρωπων αστεα και τρόπον"΄. Ήθελα να φτασω μια στιγμή ψηλα, πολύ ψηλα, να πιώ α-θάνατο νερό, κι ας ερθω πάλι πίσω στον πηλο.
Ήθελα να αφήσω ένα καλό σημάδι, μια σπορά ,να δει κάποιος περαστικος, επόμενος διαβάτης πως Πέρασα. Και πως δεν ασχήμυνα, δεν λεηλάτησα, δεν περιφρόνησα το θαύμα της Ζωής. Αντιθετα το λάτρεψα, το ελειτούργησα, το άγγιξα άλλοτε γελώντας κι άλλοτε δακρύζοντας, αλλοτε ορθια κι αλλοτε λυγισμένη. 
¨Ήθελα να μην νοιώθω χλιαρα κι απαθώς και αδιάφορα. ¨Ήθελα να μετασχηματίζω την απρεπεια, την αγενεια, την μικρότητα, την δηθενια, την ανοησια, την κακομοιρια, την συκοφαντια, το γελοιο ψευδος, σε χαμενες υποθεσεις. 'Ηθελα να χυνομαι στο φως, οπως χυνεται το νερο στη διψασμενη γη.
Ηθελα ναχω το θαρρος να γκρεμισω όλη τη χυδαιότητα που περιτύλιξε τη ζωή μας.
Αυτα ήθελα.
Καλη χρονια 

4 σχόλια:

  1. Αυθαιρετα λαμβανω ως "προσωπικο" δωρο, μια και γιορταζω σημερα[χρονια πολλα και σε σενα]το εξοχο γραπτο σου.Πιστευω ειναι ολα σε ενεστωτα χρονο.Παθος,πεισμα ,ελπιδα."Ας ευχηθωμεν το ερχομενον ετος να μη ειναι χειροτερον απο το ετος το φευγον."Α.Π Ευχες απο καρδιας για ο,τι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχομαι πολυχρονη κι ευτυχισμενη. χαιρομαι να δωριζω λογια και να μου δωριζεται φιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ζήσεις χρόνια, σαν τα ψηλά βουνά
    και να πετύχεις όσα θέλεις
    και μη σε νοιάζει ότι κουβαλάς
    κι άλλοι θα τα αγκαλιάσουν...
    ώσπου στο τέλος να βρεθούν
    στη κορυφή των οριζόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή