Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κι αναρωτιέμαι -τωρα που ο καιρος εγγυς- και δισταζω ενώπιον της ευκολίας που μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας. Ως αιώνιοι επιβήτορες, ως αήττητοι κατακτητές, ως μωροί ματαιόδοξοι. χωρις περισκεψιν, χωρίς αιδώ καμία, όπως λεει ο καβάφης. Υπερβολη και Ανεντιμότητα, χωρις στην ουσία καμιά στάση, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς πολιτισμό, χωρίς ευγένεια, χωρίς γνώση, χωρίς συναίσθηση. Με απλόχερες λέξεις, δυσανάλογες και των πράξεων και των καταστάσεων, σαν κάθε λέξη να μην εχει, να μην φερει μια σημασία. Έτσι ακούς το τραγικό! που χωρισε η βικυ με τον ακη, το τραγικο που βλεπεις! αστέγους -αλλα δεν είσαι-, το τραγικο της ανεργίας!, το πανυπερτέλειο! του στολισμού, του εραστή, της γκόμενας, του μαθητη, του επαγγελματία...και πολλα, ων ουκ εστιν αριθμός, αλλα και δεν ειναι αυτοσκοπος να τα πούμε. Ευτυχώς ή οχι, τραγικά στη ζωή ειναι μονο οσα δεν αναστρέφονται. Ευτυχως ή οχι, είναι εξαιρετικό, το τείνον προς το αριστον και για αυτόν το λόγο εξ-αιρετικο.
Και βεβαίως είναι ένδειξη αν οχι απόδειξη ο λογος μας, το επικοινωνιακό μας εργαλείο, της φθοράς και της πλασματικής μας ζωής και συνείδησης. και βεβαίως ειναι αποδειξη πενίας- απ αυτες που κανενα δανειο δεν θεραπεύει-η υιοθέτηση της γλώσσας των μαζικών μεσων που απεύθυνονται σε μαζες κι όχι σε άτομα και προσωπικότητες.
καλο βραδυ!

6 σχόλια:

  1. Έγένετο από μακρού
    ο τόπος πιά κατάντησε απέραντο διαφθορείο
    με τα εγκατεστημένα πουτανάτα διαμορφώνοντα
    τους κώδικες των αξιών και της αισθητικής μας…
    προεξαρχόντων των μμε των αθηνών…
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα κραμα αιχμηρου και γλαφυρου λογου που γοητευει και βγαζει τις συνειδησεις απο την καταστροφικη ραστωνη. Χαιρομαι την καλλιεπεια των γραπτων σου. Χρονια πολλα και Καλα Χριστουγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω εσένα κι ακούω τους Άθλιους στην τηλεόραση . Με τρομάζει η σύγχρονη αλήθεια των χαρακτήρων του έργου. Αν ο Ουγκό το έγραφε σήμερα δε ξέρω αν θα έβρισκε Γιάννη Αγιάννη, «Πανάθλιους» όμως … ουδόλως θα δυσκολευόταν. Και με μια μικρή παραλλαγή στον τίτλο … θα μας ερχόταν γάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρονια πολλα ανωνυμε! καλα χριστουγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επισης αι. χαιρομαι που επι-κοινωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλη μου ολοι οι καιροι ειναι γραμμενοι απο τους υπερτερουντες...
    καλα χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή